Dag 2
Vrijdag 23/05

Een zwaar onweer heeft ons niet langer dan een paar seconden uit onze slaap gehouden. Druppelsgewijs vallen we vroeg in de ochtend de ontbijtkamer binnen. Het buffet is uitgebreid en lekker. Wie een ei durft bestellen krijgt onmiddelijk uitleg over cholesterol.

Om kwart voor tien starten we de moto's voor 330 km motoplezier. Luc D. heeft zijn koffers eraf gezwierd en zou niet liever doen dan langs een self carwash rijden. Een beetje show moet kunnen. Later op de dag zal hij dat ook effectief doen.

We vertrekken vol goede moed en staan na 2,5 km terug aan het hotel. Fout opgeladen route in de GPS zorgt voor problemen. Even aan de laptop hangen en alles is alweer in orde. De reis gaat richting Noord. Volgens de patron zou daar de kans op goed weer het grootste zijn. En gelijk had hij. Een kwartiertje regen hebben we gezien. Voor de rest van de dag werd het alsmaar mooier en warmer.
Via kleine wegen rijden we via Freudenstadt, Altensteig en Wildberg richting Pforzheim. Daar gaan we Oostwaarts. Pas rond 14 uur vinden we een Imbiss waar keuze is tussen rode of witte curryworsten...

In de namiddagontdekken we de Schwarzwaldhochstrasse. Luc J. kan het niet laten het gas open te draaien en stuift er vandoor. Eric er achteraan met als gevolg dat Jan en Luc, die geen route hebben een afslag missen. Gelukkig wordt alles snel opnieuw in juiste banen geleid. Bij een startplaats voor deltavliegers hopen we een parapenter te zien vertrekken. Maar behalve de wind meten, hebben we die gast niet veel zien doen.

Iets na zessen draaien we de parking van het hotel op. Tijd voor een douche en het avondeten. Maar niet na eerst een Hefenweize gedronken te hebben. Of waren het er twee...
Het avondmaal was alweer lekker. Als digestief wordt er gekozen voor een ...Hefenweizen.


Naar dag 3