Dag 2

Vrijdag 18 juni begint in mineur.
Om 4:00 uur worden Marc en ik wakker van de hevige regen die op het dak klettert. We horen dat de goten het moeilij k hebben al dat water te slikken. Dit ziet er echt niet goed uit. Aan de ontbijttafel wordt maar over een ding gesproken. Het weer. Op TV of internet; de voorspellingen zijn heel erg slecht. Jan die zich de dag voordien kapot gezweet heeft in zijn te kleine regenpak ziet het echt niet zitten om dat opnieuw aan te doen. Ook na het ontbijt blijft iedereen zitten. Alleen heb ik geen zin de hele dag niets te doen en por ik de mannen aan zich toch klaar te maken. De geplande rit zal al niet meer mogelijk zijn. Te laat vertrekken en dan nog de ganse dag over natte wegen rijden is een te grote handicap om de volle 400 Km te rijden.

Eerst rijden we naar Louis. Een zaak voor motorrijders die maar een kleine 40 Km van ons hotel verwijderd is. Terwijl we ons aan het klaarmaken waren is het opgehouden met regenen, maar enkelen willen toch zorgen dat ze beter uiterust zijn tegen de volgende. Bij louis worden waterdichte handschoenen, een regenpak en laarsovertrekjes gekocht. Grote winkel was het en scherpe prijzen. Daarna rijden we naar het dichtsbijgelegen punt van de geplande route. De watervallen van Schaffhausen wil ik graag zien en dus rijden we daar naartoe. Eerder dan verwacht rijden we de Zwitserse grens over en via de stad geraken we in de buurt van de watervallen. Het zicht is prachtig. De bruid die er foto's komt maken ook.
Op de terugrit wordt de "Schauinslandstrasse" gereden. Schitterende weg die jammer genoeg in het WE verboden is voor moto's. De bochten volgen mekaar in sneltempo op en het asfalt is in goed staat. Snelheid kan er dus vlot gemaakt worden. We zijn een beetje gerust omdat de Deutsch Mannschaft om twee uur moet spelen en dus elke Duitser voor TV zal zitten. Ook die met een groen uniform...

En inderdaad, de wegen zijn verlaten tot een uur of vier. In Freiburg zien we voor het eerst Polizei. Ze staan er niet voor ons, maar om de dolle supportersmassa in goede banen te leiden. Alleen is de Mannschaft verloren en zijn de supporters helemaal niet zo dol als verwacht.
Ook op de terugweg vinden we een paar baantjes die de moeite zijn om te rijden. De GPS ging één keer serieus in de fout, maar we waren ruim voor donker terug in het hotel.