Deense kust

Dag 2

16 juni 2014

Struckum - Sindal

489 Km

Vanmorgen na een hele deugddoende nacht en een ontbijt dat tot in de puntjes verzorgd was, op de moto gesprongen voor het volgende deel van de trip richting IJsland. Niet zonder regelmatig naar de lucht te kijken en de weergoden te vervloeken vanwege de lage bewolking en donkere wolken.
Geen 30 km ver was ik toen de eerste druppels al op mijn vizier pletsten. Beseffende dat het een lange rit langs de Deense kust zou worden, had ik voor de zekerheid een tweede GPS-route klaargestoomd. In Varde moest beslist worden of het de kustweg of de kortere route binnendoor zou worden. Gelukkig bleef de regen beperkt tot die eerste druppels en zag de hemel er alsmaar beter uit. Dus werd beslist toch maar voor de kustweg te kiezen.

Gelukkig maar, want het waaide erg hard en vaak was het oppassen om niet van de baan geblazen te worden. De pret kon het niet bederven. Onderweg kon ik profiteren van de lekkerste hot-dogs die ik ken. Met zicht op een schitterende zee.


En dat heb ik me niet beklaagd. De hemel werd alsmaar blauwer boven mij en de temperatuur steeg met het uur. De kustweg in het begin was nog een beetje vergeven van gepensioneerde Duitsers, maar later op de dag werd dat al minder en vaak had ik de weg voor mij alleen. De zee zie je maar heel zelden omdat er nog altijd een duin tussen de weg en het water ligt. Soms zelfs meerdere.In Thyboron moest een kleine overzet genomen worden. Niet meer dan een kwartiertje varen. Maar ik had de golfslag al opgemerkt terwijl we op de boot wachtten. Boot??? Eerder een sloep. Toen ik hem zag aan komen varen wist ik het al; dit kon nog leuk worden. En inderdaad, toen ik even van de moto wegging om een trapje hoger te gaan staan om te kunnen filmen werd ik al aangemaand bij de moto te blijven. En ja hoor. Het duurde niet lang of er sloeg al een golf over de boeg binnen. De term "rollen" werd zonder woorden deskundig gedemonstreerd. En met een moto die geladen als hij is, bij de 320 kg weegt is dat geen pretje. Als dit de voorbode van de ferry naar IJsland is, geloof ik zonder darmen daar aan te komen. Dan zijn ze er allemaal uitgeko... ;-)
Kijk zelf maar; Ferry Thyboron

In Sindal (DK) schijnt de zon en is het aangenaam warm als ik na even zoeken mijn logeerplaats vind. Het is een kamer gebouwd in de stallerijen van een boerderij. Eten is er niet te krijgen en dus wordt in de stad brood en beleg gehaald.

Morgen zijn het maar 25 km rijden en daarna de grote boot op.
Het avontuur kan beginnen...

 

TERUG   VERDER
Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Dag 5
Dag 6
Dag 7
Dag 8
Dag 9
Dag 10
Dag 11
Dag 12
Dag 13
Dag 14
Dag 15
Dag 16
Dag 17
Dag 18
Dag 19
Dag 20
Dag 21
Dag 22
Dag 23
Dag 24
Dag 25
Dag 26
Dag 27
Dag 28
Dag 29
Dag 30
Dag 31
Dag 32

Alle Foto's

Gastenboek