Beu...

Dag 20

4 juli 2014

Grundafjordir - Borgarnes

104 Km

Borgarnes is de naam van het plaatsje waar ik vandaag toegekomen ben. Gelegen op een schiereiland in de …Borgarfjordir. Tja het moet niet altijd te moeilijk zijn natuurlijk. 
Veel is er niet te schrijven over vandaag. Deze ochtend heel lang in bed blijven liggen omdat het duidelijk was dat het weer nog niets gewijzigd was gedurende de nacht. 
De wind waaide nog altijd fel, dat was duidelijk te horen. Met heel veel tegenzin dan toch maar om 9 uur vertrokken voor de kortste route. Opnieuw tegen erg lage snelheid gereden. 
Het is de eerste keer dat ik me afvraag waarom ik hier naartoe gekomen ben. De lavavelden die eerst zo boeiend waren zijn nu een woestijn. Nergens kan je schuilen, nergens kan je hulp verwachten. Laat staan een tas koffie drinken.Dit is echt niet leuk meer. 
Een Française die met haar vriend in het hostel verbleef was al drie maanden op IJsland als vrijwilligster en had het nog niet meegemaakt. Dit is een uitzonderlijke storm wist ze me te vertellen. Ook een IJslandse die ik net sprak spreekt van uitzonderlijke weersomstandigheden. Voor het gebied waar ik net vandaan kom zijn waarschuwingen voor modderstromen en aardverschuivingen gegeven. Gelukkig ben ik daar nog deftig weggeraakt.

Maar zoals gezegd is dit niet leuk meer. Het was gelukkig maar een korte afstand vandaag, maar het betekent ook dat ik een heel mooi stukje van het land niet zal gezien hebben terwijl ik er vlakbij was. Zo jammer. 
En dan komt er alweer een probleem bij. Niet echt erg, maar ernstig genoeg om een dokter op te zoeken. Hij schrijft me medicatie en pijnstillers voor en geeft me nog de opmerking dat in mijn geval met de moto reizen nu niet echt het gunstigste is dat ik kan doen. Dat had ik intussen ook al wel enkele dagen door. Een lolbroek die dokter. Ik hoop dat de medicatie heel snel aanslaat en dat probleem van de baan is.

Het goede nieuws is dat ik heel erg vroeg mocht inchecken in het hostel en dus in de namiddag een beetje heb kunnen slapen. Dit had ik nodig en het deed dus erg veel deugd. Morgen is het opnieuw een beperkte afstand en dan ben ik voor twee dagen in Reykjavik. 
Het weer zou dan ook moeten beteren volgens de meteorologische dienst hier. Het zal dus wel weer goedkomen, maar nu is de moraal eerder laag te noemen. Seffens de keuken inschieten en wat worsten bakken. Misschien helpt dat ook om terug energie te krijgen. smiley

<
TERUG   VERDER
Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Dag 5
Dag 6
Dag 7
Dag 8
Dag 9
Dag 10
Dag 11
Dag 12
Dag 13
Dag 14
Dag 15
Dag 16
Dag 17
Dag 18
Dag 19
Dag 20
Dag 21
Dag 22
Dag 23
Dag 24
Dag 25
Dag 26
Dag 27
Dag 28
Dag 29
Dag 30
Dag 31
Dag 32

Alle Foto's

Gastenboek