Vlaams gesproken...

Dag 31

15 juli 2014

Hofn - Reydarfjordir

281 Km

Opnieuw een lange rit op het programma. Lekker uitgeslapen vertrek ik vroeg richting volgende stopplaats. De route loopt de ganse tijd langs de kust en is weer erg mooi. Ook het weer wil een goede laatste indruk nalaten geloof ik. Bij momenten straalt de zon en wordt het zelfs warm. Naar IJslandse begrippen wel te verstaan.

Vanavond logeer ik bij een Belgische dame . Marlin, of Marleen, is uit het Antwerpse afkomstig en woont al jaren in IJsland. Liefde op het eerste zicht vertelt ze me en na haar tweede vakantie beslist ze om samen met man en kinderen de stap te wagen en in IJsland te gaan wonen. Haar geologieopleiding heeft natuurlijk geholpen om aan werk te geraken. Intussen runt ze een schitterend gastenhuis. Twee eigenlijk. Ik logeer in het tweede vlakbij het eerste en heb alweer de beschikking over een ruime living en zeer nette kamer. Er verblijven nog Belgen in het huis. Een familie met 3 jonge kinderen hoor ik 's avonds aan tafel duidelijke afspraken maken. Er zal gewandeld worden de volgende dag. En daarna krijgen ze een beloning. Heel enthousiast zien de kinderen er niet uit, maar zij beseffen nog niet dat dit wel eens het verlof van hun leven kan zijn. Zulke ongerepte natuur gaan ze niet vaak meer zien. Zeker niet in Brussel waar ze vandaan komen.


Marleen is duidelijk iemand die van koken houdt. De lamsbout is bijzonder lekker en supermals. De IJslandse koude rode kool vind ik dan weer minder, maar groenten zijn schaars en vooral duur. Het is mijn voorlaatste nacht op dit schitterende eiland en ik begin al spijt te krijgen weg te moeten. Marleen geeft toe dat ze elk jaar haar moeder in Belgiƫ bezoekt en het er na drie dagen alweer beu is wegens de drukte overal. Hier is de rust echt wel overweldigend.
Morgen nog een laatste rit. Het zal met een grote omweg zijn dat ik naar de haven van Seydisfjordir rij. Daar zal na een korte nacht ingescheept worden voor Denemarken.
Maar eerst geniet ik nog van het mooie weer en alweer prachtige uitzichten over de zee. Het eiland vol vogels vlak voor de kust bij de Fastkrusfjordir is alweer indrukwekkend. Hier kan je niet genoeg van krijgen...

TERUG   VERDER
Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Dag 5
Dag 6
Dag 7
Dag 8
Dag 9
Dag 10
Dag 11
Dag 12
Dag 13
Dag 14
Dag 15
Dag 16
Dag 17
Dag 18
Dag 19
Dag 20
Dag 21
Dag 22
Dag 23
Dag 24
Dag 25
Dag 26
Dag 27
Dag 28
Dag 29
Dag 30
Dag 31
Dag 32

Alle Foto's

Gastenboek